Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Idag är det lucia...

DagbokPosted by Kathleen Wed, December 13, 2017 15:08:22

Hej...

Idag är det lucia! Jösses, vad tiden går fort... sist jag skrev var det mitten av november...

Ja, idag är det alltså 13 december, lucia och ute vräker snöblandat regn ner. Igår kväll var det -10 grader och massor av snö. Här är det snabba växlingar kan man säga. Men enligt SMHI ska vi tydligen kunna få en vit jul, för en gång skull. Rätt ok, eller hur. Det är ju alltid lite mysigare om just julafton är vit...

Vad har hänt här då?

Jo, jag var i Norge den 18 november, i Lilleström på Norsk Vinnarutställning. Anmälde mest för att komma ut lite grann och för att hålla igång mina hundar. Jag har ju inte så många hundar att ställa så det fick bli min trotjänare Lindiwe, som är 9,5 år, Vega min älskade pekingese och så hade jag anmält Edna också.
Jag har gått hela hösten och väntat på att hon ska börja löpa, för jag skulle para henne, men hon kommer ju inte igång. Jag tänkte att om jag anmäler henne till en utställning så kommer hon säkert att börja löpa (det brukar ju vara rätt typiskt...) men det gjorde inte Edna så hon fick följa med och ställas ut.

Nu är det ju inte helt enkelt det här med att ställa ut två olika raser. Naturligtvis krockade bedömningen med Vega och Edna! Dom skulle in i ringarna samtidigt.

Jag är så lyckligt lottad så jag hade Carro med mig (ni vet hon som har Elliot och Svea) så hon gick in och visade Edna åt mig. Tack för det Carro!

Hur det gick på utställningen? Jo, jättebra! Jag åkte hem med två nya titlar!
Lindiwe blev Norsk VeteranVinnare 2017 och Vega blev Norsk Vinnare 2017.

Jag blev så glad! Det var många hundar anmälda. Shih Tzuerna var över 80.

Dagen efter Lilleström fyllde E-kullen 5 år!

Tänk att "mina" småttingar blivit så gamla. Ibland skulle jag faktiskt vilja stanna tiden, på allvar.

Det här innebär ju att Edna också fyllt 5 år, och som jag nämnt så har jag haft planer på att para henne, MEN nu tycker jag inte att det känns rätt att utsätta henne för en kull valpar. Hon har aldrig haft några valpar och fyllda 5 år, så tycker jag att det är för sent.

Det har tagit mig lite tid, framförallt mentalt, att komma fram till det här beslutet. Hon löper inte och verkar inte ha några planer på att göra det heller så hon, och hennes syskon, får bli min sista shih tzu-kull. Ni som känner mig vet att jag alltid tänker på hundarnas bästa och jag vill inte utsätta henne för några risker.

Jag får se hur jag gör i framtiden... om jag köper in en ny valp och börjar om.
Just nu tänker jag satsa på Vega istället. Hon kommer att löpa till våren så då hoppas jag på att få pekingesevalpar. Det ska bli spännande att ta det steget i livet...

Jag kommer naturligtvis att fortsätta med mina shih tzuer, som jag har här hemma, och ni kommer att få se mig i ringarna med både Lindiwe och Edna, för ännu har dom många år kvar.

Nu ska jag koka en stor kopp te och sätta mig med en bra bok. Jag köpte en ny läslampa på Ikea igår så nu har jag en riktigt mysig läs-/TV-hörna.
Ta det lugnt i julstressen...

Vi hörs igen! smiley