Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Idag fyller Max 14 år...

DagbokPosted by Kathleen Thu, January 18, 2018 20:23:41

Idag fyller min älskade Max 14 år!

Jag måste säga att det är med skräckblandad förtjusning jag gratulerar honom idag. Det är fantastiskt att få ha en hund så långt upp i åren men samtidigt vet jag ju, jag är väl medveten om, att han är gammal och inte kommer att finnas för evigt och det gör riktigt ont i mig. Jag vet inte hur jag ska kunna leva utan honom.
Han är så speciell!
Det här betyder inte på något sätt att jag inte värdesätter, eller älskar, mina andra hundar och att jag inte saknar dom jag har haft. Inte alls!
Alla mina hundar har en väldigt speciell plats i mitt liv och mitt hjärta, men Max har varit med om så speciella grejer i sitt tidiga liv - innan han kom till mig - (som man inte önskar någon hund) så därför ligger han mig extra varmt om hjärtat.
Han visar så tydligt att han är glad att han fick komma till mig. Han ligger troget hos mig varje natt och gud nåde den som kommer nära!

Jag märker att han börjar bli gammal. Han ser lite dåligt och hörseln är nog inte den bästa men han är väldigt pigg. Han hänger med på promenader med hela gänget och har stenkoll på klockan.
Det är inte lönt att jag försöker dra ut på tiden när det gäller måltiderna. Då talar han tydligt om att "nu matte... nu är det matdags! Jag är jättehungrig!" och då är det bara att släppa allt man har för sig och ge dom mat. Det här är nåt han började med på äldre dar. Jag tycker det är charmigt.
När han har ätit upp sin mat sätter han sig bredvid Vega och tittar på när hon äter. Hon uppskattar INTE hans sällskap. Hon blir vansinnigt irriterad och försöker tala om att hon vill att han ska försvinna, men han bryr sig inte. Han sitter där och tittar tills hennes skål är tom. Så gör dom två sällskap ut.
Jag kan tycka att det är rätt bra för då äter hon upp sin mat. Hon är för snål för att låta honom få en enda smula.

Så idag har jag gratulerat honom med lite extra gott i maten och vi har haft mysiga stunder framför TV:n. Det är sånt Max uppskattar... att få ligga i knät och bara mysa.

Så än en gång... Stort grattis mitt hjärta... jag hoppas att jag får gratulera dig nästa år igen...