Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Vega fyller 4 år...

DagbokPosted by Kathleen Wed, January 31, 2018 18:56:56

Idag fyller Vega år! Kan ni tänka Er det... min lilla pekingese är redan 4 år.
Jag har väldigt svårt att hänga med i alla fall. För mig är hon min lilla pekingese och det kommer hon nog att vara resten av livet. Jag tror aldrig att jag kommer att se henne som stor och att hon ska bli gammal i sinnet tror jag aldrig kommer att ske.

4 år... vart har dom åren tagit vägen?
Visserligen har vi hunnit med en hel del. Jag som är lite av en utställningsnörd räknar ju "att hinna med " i framgångar i ringarna och hon har hittills blivit Nordisk Champion (Svensk- Dansk- och Norsk) samt tagit 5 CACIB, så nu väntar vi på C.I.B-bekräftelsen från FCI. Hon är även Norsk Vinnare -17 och ändå måste jag faktiskt säga att hon är väldigt sparsamt utställd.
Jag har inte ställt henne så där väldans mycket, men det ska jag nog ändra på i år...

Hon är en helt underbar liten hund och jag älskar henne så innerligt. Hon är så vansinnigt rolig och påhittig. Ni skulle se hur hon styr och ställer med oss alla här hemma. Det räcker med en blick för att man ska förstå vad hon menar och den övriga flocken läser henne som en öppen bok. Det är bara gamle Max som utmanar ödet mellan varven och försöker köra ner sin nos i hennes matskål när hon gör ett litet uppehåll i sitt ätande, men han får snabbt veta att han lever.
Jösses vad arg hon blir!
Hon fräser och talar tydligt om för honom vad hon tycker och tänker... jag kan inte fatta att han utsätter sig för det här gång på gång.
Ibland retar hon honom också. Då kan hon ta några bitar av sin mat och lägga bredvid sin skål, sen sätter hon sig en bit ifrån och bara inväntar att han ska försöka sig på att ta dom. Hon låter som en raspig symaskin när hon vaktar bitarna.
Hon är ju så söt så jag har svårt att hålla mig för skratt, men jag kan ju inte låta henne hålla på att retas så... då får jag träda in som flockledare och helt enkelt avbryta hennes terror mot honom. Hon blir inte glad men hon accepterar det. Hon fnyser lite och går därifrån, precis som om jag har förstört allt det roliga...

Att gå på promenader är bland det roligaste hon vet. Så fort jag börjar plocka med koppel och selar viftar hon på svansen så hon viks dubbel. Hon är så söt. Så fort vi kommer ut är det full fart och hon tar ledningen i gruppen. Hon ska bara vara först! Hon skäller aldrig och hon är inte ett dugg intresserad av att hälsa på andra hundar. Det tycker hon att Shih Tzuerna kan ta hand om. Sånt intresserar inte henne.

Så idag firar vi då hennes 4-årsdag... mitt lilla gryn som jag fick i 50-årspresent. Vi behöver väl inte vara så noga med att räkna mina födelsedagar...

Stort Grattis Vega, min älskade pekingese!