Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Vi träffade Anders Bagge och Johanna Lind...

DagbokPosted by Kathleen Sat, May 05, 2018 18:49:20

Mamma och jag fick för oss att vi skulle ta en tur till Ullared.

Det var så länge sen vi var där, över ett år sen, och nu när jag tagit ut husbilen från vinterförvaringen tyckte vi att det var en alldeles lagom premiärtur.

Vi tog in på Ullareds camping och med oss hade vi 6 hundar - Thim, Lindiwe, Iris, Edna, Estrid och Vega.
Det var inte jättemycket folk på campingen, för säsongen har väl inte satt igång ordentligt, men har man hundar med sig får man kontakt med dom flesta. Alla tyckte det var så trevligt att se våra hundar och hundarna bara älskar ju att folk pratar med dom.

Första dagen gick vi in i skift, mamma och jag. En stannade kvar i husbilen och den andre gick in och handlade, sen bytte vi. Då hade hundarna hela tiden sällskap. Jag vågar absolut inte lämna dom ensamma!

Igår kom jag på idén att vi kunde ta med allihop och vänta på varann utanför Ge-Kå's istället. Det var ett strålande väder och alldeles lagom varmt för hundarna att promenera i. Dessutom ligger campingen på perfekt gångavstånd från varuhuset.

Vi hade med oss min hundvagn - den jag har till hundarna när jag är på utställning - så Thim som är gammal (14 år fyllda) fick åka ibland när han inte riktigt orkade gå.

När vi kom fram till varuhuset mötte vi en av våra "grannar" på campingen som berättade att det var filminspelning inne i varuhuset. Anders Bagge var tydligen där och spelade in nåt nytt program.

Jag som sett "Ullared" på TV otaligt många gånger kände att jag absolut INTE ville hamna i den inspelningen så jag sa till mamma att "du kan gå in först så väntar jag ute med hundarna". Hon hade nog inte riktigt hört vad vi pratade om så hon traskade så käckt in.

Jag och hundarna satte och på en bänk utanför och Vega la sig strategiskt mitt i solen (hon älskar ju sol, och det fanns skugga om hon hellre ville ligga där) och hade full koll på alla som gick förbi.

Vi satt nog där ett par timmar och väntade på att mamma skulle shoppa klart.

Rätt som det är får jag se... då kommer det ut ett gäng folk med en kundvagn som det sitter en stor nalle i! När jag lyfter blicken från denna jättenalle... vem får jag se... jo, Anders Bagge!

Och hela kamerateamet! Och vem tror ni att Anders Bagge får syn på? VEGA naturligtvis... han glömmer allt! Han kommer travande rätt mot oss... "kolla vilka söta hundar" säger han och faller ner på knä... Jag kan ju säga att kamerateamet inte slutade filma!

Han fick gå vidare efter en stund och vi fick återgå till vårt... mamma kom ut och jag gick in och shoppade mina saker.

När vi båda hade handlat klart traskade vi tillbaka till campingen.

När vi kommer in på campingen... då är dom där!

Då får Johanna syn på hundarna och kommer springande och faller ner på knä, mitt i hela hundflocken - mitt på gatan. Det kom en husbil som skulle in på campingen så vi fick flytta på oss.

Dom ville absolut filma sig själva med hundarna, och det fick dom väl.

När allt detta var klart kom jag på att jag kanske också skulle ta nåt kort... kan ju vara kul att bevisa att det här faktiskt har hänt. När jag frågade om jag fick ta ett kort på dom tillsammans mina hundar sa Anders "men då måste ju du också vara med"... "mamma får ta kortet", och så blev det.
Sen fick han upp Thim på armen och så sa han "ta kort på mig och han här, och skicka det till mig"... sagt och gjort... det gjorde vi.

När allt filmande och fotograferande var slut, sa vi "hej då" till varann.

Det här blev en Ullaredsvistelse jag aldrig kunnat drömma om och aldrig kunnat förutse... vi har haft ett strålande väder, träffat många trevliga människor, och som pricken över I har mina hundar fått en enorm uppmärksamhet...

Hörs igen... smiley