Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Iris fyller 10 år...

DagbokPosted by Kathleen Sun, February 04, 2018 08:00:06

Tänk... idag fyller min lilla prinsessa - Iris - 10 år!
Det kan jag faktiskt inte riktigt fatta det. Jag tycker inte att det är länge sen hon var en liten valp och jag åkte till Halmstad, enbart för att titta på hur Max valpar såg ut.
Just då hade jag ingen plan på att köpa nån hund, MEN när jag fick se henne föll jag pladask. Hon var ju bara sååå söt.

Jag har aldrig gjort så, varken förr eller senare... köpt en hund "bara sådär".


Som tur var jobbade jag då hos en kvinna som bara älskade hundar, så Iris var ju mer än välkommen att följa med mig till jobbet. Och ibland måste man ha tur, för jag hade ju inte planerat med semester eller ledighet överhuvudtaget och att komma samma dag som man vill ha ledigt är ju inte lätt att lösa.
Iris tyckte att det här med att jobba var en toppenbra lösning. Hon stortrivdes! Vi höll på så i 2 år tills jag tyvärr var tvungen att byta brukare p g a av dödsfall.
På min nya arbetsplats kunde hon dessvärre inte vara med, men efter ett par år bytte jag brukare igen och då var hon välkommen. Dom gamla takterna satt i. Det märktes så tydligt på henne att hon kände igen situationen. Hundar är så kloka...

Hon är en gammal utställningshund också. Jag har skrivit om det förut, men hon fick ju tyvärr lägga sin karriär på hyllan efter att ha blivit av med väldigt många tänder på ett djursjukhus. Dom drog ut "hej vilt" och ingen kontaktade mig innan detta skedde. Så där var det goodbye med hennes fortsatta karriär i ringarna. Tråkigt, för det är en väldigt fin hund.
Hon hann i alla fall med att bli Nordisk Champion så jag får väl vara nöjd med det, även om jag hade siktet inställt på Internationell.

Numera får hon följa med som maskot och hon gör det med bravur. Hon vet exakt vad som ska ske när jag börjar plocka med utställningsgrejerna och då är hon alldeles uppe i varv. Det går inte att missa, eller glömma, henne. Det ser hon till.
Hon får följa med så ofta det bara går, och det är nästan överallt.

När vi var på Bornholm för nåt år sen fick hon naturligtvis följa med och då fick jag betala entré för henne. Det har jag inte varit med om förut, men dom tyckte att hejarklacken skulle betala för sig, så hon fick en egen liten biljett.

När vi lägger oss på kvällen ska hon ligga på en egen kudde, bredvid min, och då har hon ett rött tuggben i plast som hon absolut måste ha hos sig. Ni kan förstå hur jobbigt det blir om det inte ligger i sängen när vi ska lägga oss (det händer nån enstaka gång att nån av dom andra hundarna tar det, och går iväg med det). Då får jag helt enkelt leta tills jag hittar det. Hon får ingen ro annars. Hon bryr sig aldrig om det på dagen, MEN när hon ska sova... då MÅSTE det bara finnas där.
Jag har försökt att köpa nya, likadana, men dom duger inte. Det ska vara hennes röda! Jag vårdar det ömt för jag är livrädd att det ska gå sönder eller försvinna... då VET JAG INTE vad jag ska göra...

Så idag fyller hon då 10 år! Det är många år men jag både hoppas, och tror, att det ska bli många, många fler. Hon är en pigg och alert dam så vi ska säkert ha kul i flera år ännu...

Stort grattis älskade Iris!

NORDUCH Kjeann's Once In A Million
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kathleen Sun, February 11, 2018 19:31:32

Hej Ulla!
Tack för dina fina ord.
Ja, hon är så speciell denna lilla dam och jag kan hålla med dig angående tänderna.
Jag var inte glad, och inte tyst, men skadan var ju redan skedd 😢.
Jag borstar också tänderna på mina hundar så fortsätt du med det! Det hjälper jättemycket!
Kram från oss alla ❤️

Posted by Kathleen Sun, February 11, 2018 19:30:45

Hej Ulla!
Tack för dina fina ord.
Ja, hon är så speciell denna lilla dam och jag kan hålla med dig angående tänderna.
Jag var inte glad, och inte tyst, men skadan var ju redan skedd 😢.
Jag borstar också tänderna på mina hundar så fortsätt du med det! Det hjälper jättemycket!
Kram från oss alla ❤️

Posted by Ulla Thu, February 08, 2018 22:26:46

Hejsan!
Grattis fina Iris <3 Vilken rolig och speciell liten shih tzu du verkar vara. Tänk att du måste ha ditt lilla ben på kvällen för att kunna sova eller kanske för att matte ska få sova lugnt :-)
Hur är det ens möjligt att en veterinär drar ut flera tänder utan att ta kontakt med ägaren innan. Det kan väl aldrig vara rätt. Mina cavalierer tog bort flera tänder men det var först efter överenskommelse som detta gjordes. Tråkigt för Iris som verkar gilla utställningsringen.
Jag har tagit för vana att borsta tänderna varje morgon på Meggie. Hoppas på att kunna spara in lite på tandsanering. Började tyvärr försent på dom andra.
Ha det gott!
Hälsningar Ulla