Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Romeo och Hamlet

DagbokPosted by Kathleen Thu, February 22, 2018 16:12:54

Igår vägde jag mina marsvinspojkar Romeo och Hamlet. Jag brukar göra det mellan varven för att ha lite koll ifall dom skulle bli sjuka. Det är rätt bra att veta vad dom väger i friskt tillstånd för ett sjukt marsvin tappar fort i vikt, och om man inte har en susning om vad dom egentligen väger är det ju helt omöjligt att veta hur mycket dom tappat.

Romeo... 1022 g
Hamlet... 1407 g

Dessa pojkar är helt underbara. Dom är så snälla och fogliga så det är inte klokt. Eftersom jag inte har en avlång våg fick jag helt sonika stoppa ner dom i en bytta som jag kunde ställa på min runda våg. Där i satt dom! Helt stilla och lät sig till och med fotograferas. Romeo som inte är riktigt lika välmatad som Hamlet var inte så svår att få i bunken. Han fick plats, gott och väl, men Hamlet fick jag nästan lirka i... han är lite större - och ganska tjock om jag ska vara helt ärlig - men hur lätt är det att få ett marsvin i lagom hull? Dom äter ju mest hö, och han äter hela tiden. Om han inte kastar sig på sidan med halva magen i vädret och sover.

Ni skulle se dessa två när min pappa kommer på besök. Det räcker med att pappa kommer innanför ytterdörren så skriker både Romeo och Hamlet i högan sky. Dom klättrar fullkomligt på väggarna i sin bur och när pappa pratar med dom och säger... "nämen.. har ni inte fått nån mojot (morot) idag"... och då skriker dom ännu högre för att tala om att det har dom absolut inte fått. Om dom sen alldeles nyss tuggat ur senaste morotsbiten spelar ingen roll... kommer pappa är dom alldeles utsvultna... hahahahahasmiley.... dom är för roliga...

Det är intelligenta små djur! Att öppna kylskåpet innebär också att dom skriker för fullt. Det gäller att få fram nåt fort. Det är ett riktigt stressmoment ska ni veta... kanske inte är så konstigt att dom är lite runda om magen.

smileysmiley
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.