Nettlavallens blogg

Nettlavallens blogg

Liten uppdatering sen sist...

DagbokPosted by Kathleen Sat, July 28, 2018 18:51:19

Hej på Er...

Nu är det evigheter sen jag skrev här... verkligen länge sen!

Undrar om det finns någon tapper själ som ens bemödar sig med att titta in efter nya inlägg...

Jag får skärpa mig!

Vad har då hänt sen sist?

Massor!!! Både roliga och tråkiga saker...

Jag har varit tvungen att ta farväl av två av mina gamla hundar... sånt är aldrig roligt och jag tar det så fruktansvärt hårt varje gång. När dessa tillfällen inträffar (och jag vet ju att dom kommer...) går jag helt ner för räkning själv. Det är så hemskt... varje gång tänker jag att jag är nog inte skapt till att ha djur. Jag skulle nog hellre hålla på med "döda ting" som man kan få ha hos sig för evigt, saker som aldrig blir sjuka och som inte måste lämna mig. Det är så grymt den dagen man sitter där med sin gamle hund och inser att det inte finns någon återvändo. När man möter blicken och förstår att dom inte orkar längre, att det är dags för oss att skiljas...

I april var det Max och jag som hade denna tuffa dag och den 25 juni var det dags för Hannes.
Nettlavallens Hannes Alvinason
2004-12-22 - 2018-06-25

Jag vet att man ska tänka på alla positiva stunder vi haft tillsammans och det kan jag göra när jag får lite distans till det hela. Jag är lyckligt lottad som får ha mina hundar tills dom kommer högt upp i ålder och det är så fantastiskt. Dessa gamla hundar har sån charm och är såna personligheter, det är väl därför tomrummet efter dom är så stort.

Nu går vi vidare och minns dom, och påminns om dom, varje dag... deras urnor står i sovrummet så jag känner att dom finns med mig...

Som tur är består hundägandet till allra största delen av roliga saker.

Vi har varit på en hel del utställningar och det har gått fantastiskt bra!

Jag måste säga att mina hundar imponerar... jag får nog hänvisa till "Kennelnytt" på min hemsida, för det blir alldeles för mycket om jag ska sitta här och rabbla upp allt fantastiskt som har hänt.

Jag har bytt husbil! Det kan jag ju berätta om, nu när jag ändå sitter här och plitar... Jag har köpt en bil med större garage. Nu är det min tredje bil så jag har väl lärt mig genom åren vad jag behöver och vad jag saknat. Den här bilen gillar jag verkligen! En liten smidig bil med rejält lastutrymme.


Till sist måste jag väl nämna sommaren... det går väl inte att sitta här och skriva utan att nämna denna fantastiska sommar vi har fått.

Sol och värme ända från maj, utan nåt större uppehåll! Det var några kalla dagar runt midsommar, men det hör väl till. Det är den varmaste sommaren på 260 år!

Det gillar jag... jag älskar värme så för min del får det gärna vara så här varje sommar dom kommande 260 åren också.

Och det bästa av allt med sommaren är att det är då jag oftast träffar åtminstone några av mina valpköpare. Varje sommar, dom senaste 10 åren, har Helge och Linda från Norge hälsat på och dom dök upp i år igen... Dom har Nettlavallens Ethel Thimdotter från mig.

När jag hade varit i Danmark på utställning, helgen innan midsommar, stannade jag till i Löddeköpinge och träffade Marina och Peggie - Nettlavallens Hanna Isaksdotter. Ett kärt återseende. Vi har inte setts på många år så det var verkligen roligt att träffas igen.

Förra veckan tittade Jennifer och Andreas förbi. Dom har tyvärr ingen hund kvar längre men vi har varit vänner sen 2002 så det är en djup vänskap som blivit mellan oss. Dom har haft 2 hundar från mig. Först lilla Ada. En tik som inte riktigt trivdes hos mig men som bara älskade att bo hos Jennifer och Andreas. Dom tyckte efter ett tag att hon skulle ha en kompis så när H-kullen föddes fastnade dom för Hanny - Nettlavallens Hanny Isaksdotter - och hon blev deras.
Hanny fick tyvärr lämna detta livet i början av det här året, nyss fyllda13 år.

Det var väl allt för nu... ge mig gärna lite feedback om du läst det här så blir jag lite peppad att fortsätta skriva... smiley
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marrie Sun, December 02, 2018 09:24:01

Du har en så trevlig blogg och väldigt vackra hundar! Jag skulle så gärna köpa en Shih Tzu från dig - har du inga valpplaner alls längre?

Posted by Catherine Sun, August 26, 2018 02:52:48

kul läsning måste vara skönt med husbil :)